Verbonden Ademen: waarom zou je het doen?

ademen

Goed ademen is belangrijk!

Ademen: Je doet het dag en nacht en zolang je het doet, leef je.
Maar weet jij ook hoe je ademt en waarom het belangrijk is om je adempatroon te verbeteren?

Ik zal je uitleggen waarom!

Ze zeggen weleens; Zoals je ademt, zo leef je.

En dat klopt! Want als je hard rent, adem je snel en als je ontspannen op de bank zit adem je langzaam. Als je stress hebt, adem je snel en als je relaxed bent adem je rustig. Zo simpel is het!
Het werkt ook andersom: als je gestresst bent en je gaat heel rustig ademen d.m.v. een ademhalingsoefening, neemt de stress in je lichaam af.
En dat is super handig, want dat betekent dat jij invloed hebt op je stresslevel, ongeacht de situatie waarin je zit.
Met mindful Trainen leer ik je welke ademhalingsoefeningen je kunt doen, om je stresslevel naar beneden te brengen. Super praktisch en direct toe te passen, bv voor het slapengaan, zodat jij lekker ontspannen in slaap kunt vallen.

Verbonden ademen:

We gaan nog een stapje verder, want je kunt met de ademhaling nog veel meer!
Als je geboren wordt is je adempatroon perfect en vrij. We ademen volledig en er zijn geen blokkades. Maar in de loop van ons leven ervaren wij regelmatig schrik! Bv. als kind hoor je je ouders ruzie maken, of je krijgt op je kop, of in sommige gevallen nog erger. We noemen dit ‘trauma’s” en deze kunnen klein, zoals hierboven, of heel groot zijn. Elke keer als je schrikt, houdt je je adem even in en zet je deze vast. er ontstaat een blokkade. Deze blokkades in het lichaam zorgen ervoor dat het adempatroon niet meer vrij is. Je ziet dan vaak dat iemand heel hoog ademt, of dat bepaalde delen helemaal niet mee doen tijdens de ademhaling. Deze blokkades kunnen fysieke klachten geven, maar vooral ook emotionele. Je voelt je letterlijk niet helemaal vrij!
Het opheffen/oplossen van deze blokkades zorgt ervoor dat je fysiek vrijer kunt ademen en emotioneel lekkerder in je vel komt.

 

Met een verbonden ademsessie werken we op deze blokkades.
Hoe?

Je ademt gedurende 30-45 minuten verbonden; wat betekent dat je in een vloeiende beweging in- en uit ademt in een vrij stevig tempo. Tijdens deze sessie coach ik jou in die verbonden ademhaling. Ik help je op de juiste manier te ademen en begeleid je in het tempo. Daarnaast kunnen drukpunten en affirmaties bijdragen aan het doorbreken van de blokkades. Maar de ademhaling doet het werk.
Tijdens de sessie ga je veel voelen, zowel op fysiek als op energetisch en/of emotioneel niveau. Door het ademen komt naar boven wat gevoelt mag worden en worden blokkades doorbroken.
Hierdoor wordt (een stuk van) je adempatroon weer hersteld.
Na éen sessie voel je je al erg opgelucht en vrij en met een aantal sessies is transformatie mogelijk!

Ben jij nieuwsgierig wat een mindful ademsessie voor jou kan doen, neem dan vrijblijvend contact met me op. Ik vertel je er graag alles over!

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *